25 augustus 2014

Overzicht 25 augustus 2014, met als hoofdpunten:

  • Wandeltocht van 25 kilometer
  • Pannenkoeken
  • Moord op een brug

IMG_9877

Ik werd wakker met de geur van spek, eieren en zwart-leren kussentjes op rood-leren bankjes. Toen ik beneden kwam was dat er ook allemaal. Britte heeft zichzelf opgeworpen als chef de petit dejeuner du premier jour du séjour en stond voor het krieken van de dageraad al lekker eieren te bakken, want we gingen vandaag 25 kilometer lopen.

IMG_9878

Als dank leek het me leuk om een foto van Britte te maken. Blijkbaar heeft ze als running theme bedacht om altijd voedselwaren aan te prijzen. Dit keer een zak brokjes. Eh, leuk!

IMG_9880

IMG_9881

Ik speelde een spelletje Ticket to Ride op mijn telefoon. Gewonnen natuurlijk. Ik speel vaak spelletjes tegen mijn iPhone om me goed over mezelf te voelen.

IMG_9883

Leendert in z’n kamertje. Ik moet op een of andere manier heel hard lachen om deze foto.

IMG_9888

Roadrunner heeft hier een ouderwetse waspers neergezet. Dat gaat lachen worden.

IMG_9889

Hier showen we onze professionele uitrusting voor de wandeltocht. We hadden een e-mail gekregen waarin stond hoe we ons moesten voorbereiden en wat we mee moesten nemen. Omdat ik de e-mail niet had gekregen had Kleine Daniel mij uitgelegd wat ik nodig had: stevige wandelschoenen en regenkleding.

Onderweg bleek dat een groot deel van de wandeling bestond uit wadlopen. De tabel hieronder laat even zien wat de gevolgen daarvan waren:

Wat had ik nodig Wat had ik niet nodig Wat had ik bij me
Warme trui Regenjas Regenjas
Korte broek Regenbroek Regenbroek
Lichte schoenen Stevige wandelschoenen Stevige wandelschoenen

IMG_9896

We kregen allemaal twee boterhammen, een appel en een sinaasappel. “Die mag je niet zomaar opeten: er komt een appelpauze, en een lunchpauze, zodat we geen gezeur krijgen dat iemand al z’n eten al op had.” Ik moet hierbij vermelden dat ze deze wandeling doorgaans voor elfjarigen organiseren.

IMG_9898

We moesten heel snel lopen, want anders zouden we in de vloed terechtkomen. Hierop haakten meteen wat mensen af, waarop er afgesproken werd dat we toch niet zo snel hoefden te lopen, en je mocht trouwens ook eten wat je maar wilde, wanneer je maar wilde. Later bleek dat dat mede kwam doordat de organisatrice van de wandeltocht al best wel zin had in haar sinaasappeltje.

IMG_0010

We stopten hier even. “Is dit de appelpauze,” werd er meteen vanaf alle kanten gemord. Dat was niet zo, dit was de schoenenuittrekpauze.

IMG_0135

Dit was de Beautiful Mind-pauze.

IMG_0013

Joost en Jip, wij waren wandelgenootjes!

P0BZKD

Gelukkig was dit na de schoenenuittrekpauze en niet ervoor.

IMG_0140

Suck it Nederland, op Terschelling is het wel mooi weer!

IMG_0229

Hier waren we aan het wadlopen. Dat was heel mooi, alleen stonk het overal naar een wc. En was ik bang voor de opkomende vloed. En had ik verkeerde schoenen die vol stonden met water.

IMG_0223

En lag de grond bezaaid met enge zandwormpjes. Dat waren eigenlijk geen wormpjes, maar zanderige uitwerpselen. Van wormpjes. Die eten zand en poepen zand. Lekker bezig, natuur.

IMG_0147

Hier waren zeehonden te zien. Ik zag ze niet want ik had mijn bril niet op, maar ik heb er een foto van gemaakt.

IMG_0224

Jip laat een flesje likeur zien dat ik stiekem had meegesmokkeld, zonder dat de kampleiding het door had. Dit kwam later nog goed van pas toen een wat oudere man in het gezelschap het later in z’n rug kreeg.

IMG_0235

We waren klaar met wadlopen. Je kunt zien dat we ternauwernood de vloed hebben gemist.

IMG_0239

Dit…

IMG_0249

… werd dit en ging in onze maagjes. Dat hadden we wel verdiend.

Screen Shot 2014-08-26 at 09.49.47

Woohoo!

IMG_0254

We keken The Bridge. Dat wil zeggen, de anderen keken The Bridge terwijl ik zat te vloeken op het slechte internet, en stiekem probeerde mee te luisteren wat er gebeurde.

IMG_0256

Ik probeer te slapen. Niet op de foto: een baby die een meter verderop achter een klein muurtje zijn longetjes aan het leegschreeuwen is. Welterustee!!

Een gedachte over “25 augustus 2014”

Reacties zijn gesloten.