26 augustus 2014

Overzicht van dinsdag 26 augustus 2014, met als hoofdpunten:

  • Uitje naar de Hema
  • Nieuwe gasten
  • Bárðarbunga / heksenhoed

IMG_0258

De dag begon zoals dat gaat met een ontbijt. Dit is het soort ontbijt wat je vroeger at, met brood en beleg op tafel. Het ontbijt waarvan als mensen vroegen: “Wat heb je voor ontbijt gehad?” dat je dan zei: “Ja, gewoon, ontbijt.”

IMG_0257

Britte heeft vandaag een stokbrood in de aanbieding.

6HUx8Y

Na het ontbijt was het onherroepelijk tijd om de sokken te persen. Dat ging best aardig, hoewel mensen die langsliepen allemaal moesten lachen alsof ik iets geks aan het doen was.

IMG_0320

Ik begreep al waarom die mensen lachten, de sok kwam elke keer weer terecht in z’n eigen plasje water. Zo wordt die sok natuurlijk nooit mangeldroog.

Daniel leerde me een lekker nummertje kennen.

IMG_0321

We moesten allemaal een gezichtsmasker. Ik kreeg als enige een ‘zacht’ masker, waardoor je bij iedereen denkt: “Oh ja, een gezichtsmasker,” maar bij mij: “Wie is die panda uit de hel?”

IMG_0400

Hier nuttigen we de lunch. Ik zit aan mijn plog te werken. Ik ga zo snel mogelijk iets uitvinden waardoor dit minder tijd gaat kosten.

IMG_0325

We zitten naast Residentie “Dicht bij Zee”. Dat is zoiets als Hotel “Hier ergens in de buurt is wel ergens een molen”.

IMG_0327

We gingen met de auto naar West Terschelling, om spulletjes te kopen bij de Hema! En Daniel moest nog naar de Skylgervakkoppelpapiemelsjee. Dat bleek later “De Skylger Vakwinkel voor papier maché” te zijn.

IMG_0335

Ze hebben zo veel leuke dingen bij de Hema. Ikzelf moest hebben:

  • Een schaartje omdat ik een te lang snorhaartje heb en ik ben m’n scheerapparaat vergeten en dat haartje zit de hele tijd te kriebelen
  • Een pincet want ik heb een splinter in mijn linkerringteen
  • Oordoppen vanwege de lawaaiige baby van gister

IMG_0333

Hee, kijk daar es, verdomd als het niet waar is, daar heb je de brandaris (vrij naar Klein Orkest).

IMG_0332

Hier zit een saunabedrijf, maar ik vermoed dat het gewoon een brievenbusfirma is.

IMG_0343

Omdat ik eigenlijk vind dat je op Terschelling moet fietsen, heb ik voor de terugweg een fiets gehuurd.

IMG_0322

Hier was ik verdwaald. Ik verdwaal best vaak. Dat komt niet omdat ik geen richtingsgevoel heb, maar meer omdat ik denk: “Hier moet ik ergens rechts,” en dan is er geen weg naar rechts. Daar kan ik natuurlijk ook niks aan doen.

IMG_0338

Dit was de goede weg.

IMG_0341

Bij thuiskomst waren er twee nieuwe gasten in ons huisje. Dit is Johanna. Johanna wilde niet op de foto.

IMG_0342

Maar ik laat me niet afschrikken door een luchtbed.

IMG_0359

Dit is Jim. “Hoe moet ik op de foto? Leuk, grappig?” – “Zo is het goed.”

IMG_0355

Er waren nog meer verrassingen. Seppe, de ‘lekker eigenwijze’ hond van Kleine Daniel en Leendert, had mijn versgeperste sok gevonden.

IMG_0358

Elders in de wereld.

IMG_0365

Er werd geknutseld met papier maché. Dat heeft te maken met de eigenlijke reden dat we op Terschelling zijn, namelijk een bruiloft. Dit wordt het cadeaumandje. Het moet de vulkaan Bárðarbunga op IJsland gaan voorstellen.

IMG_0370

– “Het lijkt ook wel op een heksenhoed.”
– “Heb je ooit een heksenhoed op een mandje gezien?”
– “Oh nee.”

IMG_0388

We gingen uit eten in een limo!

IMG_0389

Dat klinkt heel sjiek van de buitenkant…

IMG_0403

Groetjes uit de Drie Grapen.

IMG_0399

Wauwie, naast elkaar zaten van rechts naar links Jim Jip Johanna en Joost. Vier J’s!

IMG_0402

Ik heb deze foto er even bijgezet, omdat in de kinderwagen daar achter de beruchte baby van gister zat. Dit bleek het zoontje van de zus van de bruidegom te zijn. Omdat de zwager van de bruidegom Zweeds was leek het me leuk om een gesprek aan te knopen. Maar ik had me voorgenomen om het niet expliciet over de baby te gaan hebben. Dat ging zo:

– Wij zijn jullie buren! Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen vanwege jullie baby.
– Oh nee, wat vervelend!
– Het is niet zo erg, ik heb oordopjes gekocht.

IMG_0405

Voor het slapengaan keken we nog even naar de heldere sterrenhemel. Op de foto was er alsnog niets van te zien dus ik heb hem even in het microwave-spectrum gefourriertransformed, zodat jullie ook wat kunnen meegenieten. Welleteruste!

4 gedachten over “26 augustus 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *