27 augustus 2014

Overzicht van woensdag 27 augustus, met als hoofdpunten:

  • Voorbereidingen voor een bruiloft
  • Een duinige bruiloftsceremonie
  • Een schurig bruiloftsfeest
  • Kipzakken

IMG_0408

Om toegang te krijgen tot het internet moet ik op deze blauwe knop clicken.

IMG_0410

Erg mooi geworden, knutselcommissie. Bárðarbunga!

IMG_0412

Ik at een bakkie yoghurt. Dit is op zich niet mijn bakkie yoghurt, maar in die van mij zat hetzelfde, dus ik heb dit bakkie erop gezet. So sue me!

IMG_0414

Even later begon Leendert alle bijbelboeken op te noemen. Daar had ik nog wel iets leuks over te laten zien op het internet, maar dat deed het weer even niet. Na even geknoei deed ’ie het weer, maar was het gespreksonderwerp allang niet meer bijbelboeken, en stond Leendert onder de douche, en was iedereen zijn (zang)act voor op de bruiloft aan het oefenen. Boven riep iemand vanuit zijn bed: “OPHOUDEN MET ZINGEN! HOU OP!”

IMG_0418

Ik besloot even naar het strand te fietsen om daar in alle rust een kaartje te schrijven voor het bruidspaar.

IMG_0419

Dit vond ik wel een mooi kiekje. #nouvfilter

IMG_0423

Het etablissement waar ik zat had mijn voorheen favoriete thee. Sinds de beruchte Keuringsdienst van Waarde-aflevering is deze thee alleen behoorlijk in mijn achting gedaald. Dan kun je nog zo mooi tussen al die blaadjes in zitten met je pyramide, er zitten gewoon kauwgomballen in!

IMG_0434

Ik las iets over een superfuturistische kantelsluis, waardoor de brug nooit meer open hoeft. Klik hier voor een animatie.

IMG_0454

Omdat we zo nog allemaal taart gaan eten en veel gaan zuipen, lunch ik licht. Dit is de derde gang: brood met grillworst.

IMG_0455

Seppe, het lekker eigenwijze hondje, was even ontsnapt. We bedachten de list dat Leendert hem zou afleiden en ik hem zou vangen. Dat ging meteen goed, en daarna botsten Leendert en ik heel hard met onze hoofden tegen elkaar. Ook dat is de realiteit.

IMG_0456

Onze buren waren gister op een idee gekomen en zijn ook hun was gaan persen.

Haha, wat zielig.

IMG_0469

Twee J’s, een S en een L, ready to go.

IMG_0475

“Joost, jij staat daar maar wat, wat zou je ervan vinden om een taakje te krijgen? Ga maar lekker vlaggen maken met crèpe-papier.” Yay.


Nu volgen er een aantal foto’s van de bruiloft, die ik niet individueel zal toelichten. Maar het was zo onwijs sprookjesachtig het leek wel een sprookje.

IMG_0477

IMG_0496

IMG_0520

IMG_0454

IMG_0501


IMG_0543

Ik zat naast Trienette, die ik nog niet kende. Hier is het nog licht en zijn we nog nuchter.

IMG_0607

Hier is het donker en zijn we niet meer nuchter. Nog later heeft Trienette een vuurspuwact gedaan, waar ik helaas geen foto van heb, want toen was mijn telefoon op en zat ik in een hot tub, waar wel een foto van is, maar die is een beetje NSF mensen die mij liever niet uit een fles wijn in een bubbelbad zien drinken met een speelgoedzwaan met losse vleugeltjes en een Mexicaans accent die ik Paco noemde.

Klik hier

Als je de foto toch wilt zien

IMG_0612

IMG_0547

We zongen Zweedse drankliederen, die fonetisch werden opgeschreven, waardoor ik heel erg in de war raakte. Het is gewoon het bekende helan går.

IMG_0573

We gingen het wad op om kipzakken met waxinelichtjes te water te laten. Wat we niet zagen (want het was best donker) was een klein zandbankje waarnaartoe de stroming ging en waarin alle kipzakken vast kwamen te zitten en de waxinelichtjes uitgingen. Kipzakken zijn trouwens kleine braadzakken, dat wisten wij ook niet.


Even denken hoor, strand, de bruiloft, Trienette, kipzakken, Paco, ja ik heb alles wel gehad denk ik. Ik ga slapen want ik moet morgen vroeg terug. Dat gaat nog dramatisch worden. Dat weet ik omdat het nu al morgen is, maar daarover straks meer. Morgen dus.

2 gedachten over “27 augustus 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *