28 september 2014

Overzicht van zondag 28 september 2014, met als hoofdpunten:

  • Quiche
  • Familiedag
  • De groentesoep van Sijtze
  • Buurtfeest

IMG_5489

Ik moest vroeg op want we hadden een familiedag en ik zou een quiche bakken en dat had ik nog nooit gedaan. Wat ik niet wist, is dat het thema van Heel Holland Bakt vandaag ‘hartig’ was. Nou zeg! Toeval!

IMG_5490

Hier zit de ei-slagroom-geitenkaassmurrie er bij in.

IMG_5491

Hier staat ie in de oven.

IMG_5492

Tijdens het wachten eet ik yoghurt.

douche

Alles moest snel snel snel, dus noodgedwongen voerde ik een aantal ochtendtaken gelijktijdig uit.

IMG_5760

Oooooo!

IMG_5761

Ja hoor, best goed gelukt. Moest ook wel want alle ingrediënten zaten er gewoon in.

IMG_5764

Arjen heeft de iPhone 6 plus. Die is zo belachelijk groot (ik heb even de Eiffeltoren ernaast gezet ter vergelijking), dat Apple een functie heeft moeten bedenken om je apps naar onderen te verschuiven zodat je erbij kan met je duim. Serieus, dit moet het meest belachelijke zijn dat ze ooit hebben gedaan.

IMG_5784

De familiedag begon met een soort potluck-lunch waar iedereen zelf een gerecht moest meenemen. Opvallende details:

  • Er waren twee appeltaarten
  • Mijn vader had voor het eerst in zijn leven een appeltaart gebakken

Niet-opvallende en volledig verwachte details:

  • Arjen had niets gebakken, maar fruit meegenomen

Sneue details:

  • Iedereen wilde pompoensoep van mijn oom Rindert, en niemand groentesoep van zijn vriend Sijtze

IMG_5785

Ik nam nog een extra kom soep om de groentesoep te proberen, en die was heerlijk! Mensen weten niet wat ze hebben gemist!

IMG_5782

We zaten lekker gezellig verspreid door de tuin: “HOE VIND JE DE POMPOENSOEP, ANKE??”.

Oh sorry dat ik een foto maak, nichtje Femke!!

IMG_5787

Abe, het zoontje van neef Maarten, krijgt auto-onderwijs van mijn vader. Abe heeft vreemd genoeg een Rotterdams accent, terwijl hij in Amsterdam woont (“Ik ben een veeuwgel, ik ben een veeuwgel!”).

IMG_5791

Een typisch moment in mijn familie: iedereen komt onafhankelijk met de auto en het is altijd een gepuzzel om met zijn allen weg te rijden. Hier zit mijn vader gesandwicht tussen mijn ooms auto en de mijne, maar ik kan niet naar achter want daar staat Arjen, die noodgedwongen even moest wijken voor Rense, die op zijn beurt weer op mijn vader staat te wachten.

IMG_5840

Omdat de ene helft van de familie nogal van raadsels houdt, en de andere helft van wandelen, doen we dan zo’n geocache, waarbij je een verstopt doosje moet vinden met allemaal crap erin. Of zoals we het spannend hielden voor de kleine kindskes: een schat. Omdat mijn oom wiskundeleraar is kozen we een met veel rekenen. Maar toen mijn oom zei: “Hoe moeten we dit nu toch weer uitrekenen?” werd de groep bang dat het een lange dag zou worden.

geocache

Gevonden door een sterke teamactie van de familie. Ook al werd er wel gezegd: “Het was een beetje een Joost-show, maar dat vindt hij leuk.”

IMG_5847

’s Avonds was er een feestje ter gelegenheid van Kleine Daniels 25e verjaardag. Nou nou, een hele leeftijd.

IMG_5855

Alle drank was op (m.u.v. een glas cognac dat ik vasthoud), dus gingen we naar de avondwinkel voor nieuwe stuff.

IMG_5857

Mevrouw, we willen nu wel graag betalen.

IMG_5859

Toen de toffiffee teffoorschijn kwam was het einde van het feest zoek. Par-tay!

IMG_5882

Deze foto van Anne Frank en Peter Schiff is de laatste die ik heb. Trustee!!

2 gedachten over “28 september 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *