2 oktober 2014

Overzicht van donderdag 2 oktober 2014, met als hoofdpunten:

  • De lekkere yoghurt
  • Het Engelse ontbijt
  • Het exacte verhaal

Voorwoord: ik begin de dag in het huis van Ype, Juul en Aaron, daar ik daar gelogeerd heb, daar het heel erg laat werd, daar ik diepe gesprekken voerde.

IMG_6272

Ik vond dit boek en vond het meteen ongelooflijk flauw dat die man Agota Kristof heette, want het is nogal een dode mus als je een Agatha Christie-fan bent, zoals ik.

IMG_6276

Ik vind andermans badkamers altijd fascinerend omdat het voor de mensen die er wonen een dagelijks ritueel is, en ik er dan nog maar één keer op een feest ben geweest toen had andere toilet bezet was, en ik echt heel nodig moest.

IMG_6277

Het is een echt mannenhuis met mannenproducten.

IMG_6278

Geen gedoe met bloemetjes of mooie kleuren. Nee, gewoon zwarte gezichtscrème. BAM SMEER HET OP JE GEZICHT, JE BENT TOCH EEN MAN!?

IMG_6279

Onderweg naar huis ontbeet ik bij Roost, bij het OLVG. Daar hebben ze serieus de beste yoghurt van Amsterdam. Echt, ga ernaartoe en zeg: “Ik wil die ene yoghurt die die brakke gast met die slisbek laatst bestelde,” en je zult er geen spijt van krijgen.

IMG_6282

Maar ik had ook zin in een Engels ontbijt, dus nam ik dat als lunch.

IMG_6284

Ik moest snel naar Nemo, dus ik nam een Uber. De chauffeur deed er acht minuten over om via een omweg bij mijn eigen tramhalte te komen, waarna hij de rest van de route ongeveer vast zat achter de tram, die ik dus makkelijk had kunnen halen.

IMG_6366

Ype was er ook. Uiteraard begon het met een soort opschepperij over wie er brakker was. Ype was brakker, terwijl ik meer had gedronken. Wie heeft er dan eigenlijk gewonnen?

IMG_6338

Hiervoor waren we in Nemo: Ionica (<π) presenteerde haar boek ‘Het exacte verhaal’, over wetenschapscommunicatie. Ben je een bèta, dan moet je dit lezen. Tenzij je al goed kan communiceren, dan had je het moeten schrijven en ben je gewoon te laat, want Ionica heeft het al gedaan.

Ik ben bij dit soort gelegenheden altijd bang dat ik iets awkwards doe. Er waren gelukkig maar twee awkwarde situaties tijdens de boekpresentatie. Eentje betrof het tweemaal heel hard roepen van iemands naam, terwijl die eigenlijk best dichtbij stond.

Collage

Ik heb een collage gemaakt van de wandeltocht naar huis.

IMG_6416

Wauw er komt een Starbucks in de Ferdinand Bolstraat. Oh wacht, het is 2014, het kan niemand meer iets schelen en iedereen vindt Starbucks inmiddels al vies. Trustee!!

2 gedachten over “2 oktober 2014”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *