België 1

Hoi ik was even in België met Dook, en ik had Matijn beloofd om er iets over te schrijven. Dook is m’n vriendje, ja mensen er is van alles gebeurd sinds dat voorval met dat patatje. Hier een montage van alles wat er sindsdien is gebeurd:

Montage

Ik heb de GIF even gepauzeerd op de belangrijke stukjes.


Dan komt nu het reisverslag. Het eerste deel betreft de eerste dag, waarin we naar de Ardennen gaan. Via Amsterdam Noord.

IMG_9894

Ik ontbeet met een Crèpe Parisienne, minus de crèpe. Tenminste, als een Crèpe Parisienne er eentje is met chocola en banaan. Volgens mij is dat zo want ik was een keer in Parijs en toen bestelde ik een crèpe met chocola en banaan, en toen zei die man: ‘Crèpe Parisienne’? Maar misschien zei hij ook wel ‘un crèpe, Parisienne?’ omdat ’ie dacht dat ik een Parijzenaar was. En een meisje. Of misschien zei hij: ‘un crèpe, dan wil ik wel eerst geld zienne.’ Hoe dan ook, ik at dit dus.

IMG_0082

De voorbereidingen waren al in volle gang. Ja heteromensen, jullie hebben dit soort voordeeltjes niet!

IMG_9899

Toen ik aan kwam rijden wilde ik even laten zien hoe smooth ik kon inparkeren, maar ik vergat dat ik dysarborisch ben, wat betekent dat ik geen bomen zie. Dit ging maar net goed.

IMG_9902

Hier is Dook. Hij had er nu al zin in.

IMG_9903

De moeder van Dook (midden boven) zwaaide ons uit. Ik zegde ongevraagd toe om voorzichtig te zijn. Daarna reed ik meteen tegen het verkeer in weg en deed ik er zes steken over om om te keren.

IMG_9905

‘Heb je er zin in? Daar gaan we!’
‘Ja kunnen we nog even langs Amsterdam Noord? Daar is een sample sale, waar ik de vorige keer een leuke trui heb gevonden.’

IMG_9907

Hier zijn we bij een sample sale in Amsterdam Noord.

IMG_9909

Hier zijn we nog steeds bij een sample sale in Amsterdam Noord. Nu doe ik net alsof ik het niet leuk vond, maar Dook heeft een t-shirt met pantertjes erop gevonden voor me dus ik was best heel blij!

IMG_0131

Hier lachen we allebei naar hartelust. Dit is mijn uitbundige lach.

IMG_9917

BAM ineens waren we in een Carrefour in de Ardennen. Deze Carrefour is ook al over op iOS 8.3.

He fuck.

IMG_9925

We werden tegengehouden door de politie en gingen toen maar op een terrasje zitten. We vroegen de ober wat er aan de hand was. ‘Oh er komt een tourtje langs of zo.’ De Belgen zijn tourtjes al helemaal beu.

IMG_9933

Bij de B&B aangekomen ging papa eerst even een uiltje knappen. Wat vinden jullie van onze kamer?

IMG_9934

Op de internetpagina waren er geitjes bij de B&B. Die waren er niet meer. In plaats daarvan was een parkeerplaatsje gekomen. Dook verdrietig, Joost blij.

IMG_9952

We gingen meteen de omgeving verkennen. Hier zijn we een heuveltje op gelopen. Op de achtergrond zie je België Zuid.

IMG_9961

Aan de andere kant van het heuveltje België Noord. Naaah hoe kan dat, Dook staat meerdere malen op deze panoramafoto die je in verschillende stukken kan fotograferen.

IMG_9983

Her en der vonden we onverklaarbare houten steigers, maar in België moet je niet zo nadenken.

IMG_9944

Zo hebben we ook niet al te lang stilgestaan bij dit bodemloze gat. Gelukkig ook maar want als ik er lang naast had stilgestaan was ik waarschijnlijk duizelig geworden en was ik erin gevallen.

IMG_9984

Wauw, de toekomst.

IMG_9991

Dook moest voor z’n muziektheatercollectief CLUB GEWALT ‘even een Chinese opera instuderen.’ De opera gaat in principe over het internet, maar het lijkt erop dat ze gewoon een oud operaatje hebben gepakt en ‘Mao Zhedong’ hebben vervangen door ‘Het Internet’.

Eerste poging ging meteen vlekkeloos, Oh Grote Leider.

Screen Shot 2015-04-18 at 8.26.28

Ik liet Dook dit belachelijke filmpje zien van een Iraanse geestelijke leider die uitlegt hoe je als vrouw je man moet behagen (in het kort: wanneer hij wil, nooit wanneer jij wil, en het eten en drinken van poep en urine is verboden).


Einde van dag een. Er komen nog twee dagen, dus als je nog je bovenlip eraf hebt gekrabd van verveling kun je daar doorlezen. Dan gaan we naar Brugge!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *