Weer op vakantie

IMG_2970

Ik was in Frankrijk. Hier zie je een kaartje. Ik ben daar waar allemaal mensen met hun vieze vingertjes de kaart hebben weggesleten zo van “Kijk Hans, hier zijn we.”

IMG_2994

Eerst was er een feest van mijn tante. Die woont met haar man op een boerderijtje dat ze aan het verbouwen is. Ze hebben paarden. Dat kwam zo er kwamen mensen naar ze toe en die zeiden toen “Hee mogen deze paarden even bij jullie staan want ze staan nu bij ons en de eigenaren komen ze maar niet ophalen” en toen gingen die mensen naar Spanje en ze kwamen nooit meer terug en die zwarte was een heel wilde hengst, maar m’n tante heeft die helemaal braafgewhisperd. Want zo is ze, m’n tante. Van haar heb ik even geen foto.

IMG_2995

Oh toch wel. Hier staat ze tussen. Denk ik. Ook op deze foto: stukken van m’n familie en die paarden weer.

IMG_2996

Deze twee kijken eerst even de kat uit de boom. Of de mens uit het weiland in dit geval. Deze paarden waren niet zo wild, deze waren best mak.

IMG_2988

Dit is hun boerderijtje. Op de voorgrond m’n vriendje Dook met z’n duim in het verband. Hij had in z’n duim gesneden toen ie zoete aardappels voor me aan het snijden was en toen viel ie ook even flauw maar het is goedgekomen!

IMG_2989

De dag erna gingen we lunchen. Eerst zoete croissantjes, daarna een lange wandeling en daarna nog een hartig deel moesten we alweer weg. Er zaten heel veel baguettes in een soort kolenzak, maar toen ik dat zei merkte iemand heel correct op: misschien vinden de Fransen wel dat wij onze kolen in een soort baguettezak doen en toen dacht ik ‘ja Joost, dit is een wijze les’ maar ik denk wel vaker van alles geks als ik in de nabijheid ben van chocoladebroodjes. Maar goed we moesten dus weg want we gingen nog twee dagen naar 🗼 Parijs 🗼 en ik wilde niet in de file terechtkomen.

IMG_3006

Challenge failed.

IMG_3002

We zaten in het hotel Mama Shelter want dat is dan helemaal cool want ze spreken allemaal Ingliesh en ze wassen je auto en je tv is eigenlijk een iMac waar je foto’s van andere gasten kunt zien. Jammer genoeg niet echt veel xxx-foto’s.

Klik hier om de foto hierboven even te corrigeren!

We hebben allemaal dingen gezien die Dook in een collage heeft gezet dus dat scheelt mij weer een heleboel tijd. Het centrale thema hier is Dooks duimverbandje, maar op de foto linksonder was die toevallig net afgewaaid op Rue du Faubourg Montmartre (als iemand in Parijs is kun je hem dan even meenemen?).

IMG_3048

“Nee Joost zo lijkt het net alsof de Eiffeltoren uit mijn hoofd komt.” Deed ik expres.

We spelen verstoppertje met de Eiffeltoren en wij zijn hem.

A photo posted by @yoaxt on

Haha.

IMG_3057

Hier stond iets in de fik. Op twitter begreep ik dat het een stelletje ZZP’ers was die banden in de fik hadden gestoken. Ik vroeg me af of ze per band betaald kregen of fik-fee werkten.

IMG_3128

Deze kat wordt in tweeën gesneden door de Eiffeltoren.

IMG_3034

Ik zag schoenen waar ik meteen mee wilde trouwen.

IMG_3035

Maar de bruidsschat was me iets te hoog.

IMG_3036

Ik ben m’n normale bril kwijt dus ik had m’n reservebril mee. Dook vindt die heel lelijk…

IMG_3099

Hier wilde ik een stempel kopen voor Matijn, die de grootste stempelverzameling ter wereld heeft. Maar de winkel was dicht. Sorry Matijn. (Trouwens: stempel is ‘tampon’ in het Frans dus je hebt megaveel tampons in je huis liggen hahahaha.)

IMG_3110

Ons hotel lag om de hoek van de bekende begraafplaats Père Lachaise, waar zulke grootheden als Edith Piaf, Frédéric Chopin, en Abrararacourcix begraven liggen. Dit is het graf van Jim Morrisson. Vreemd genoeg was onze wandelroute precies gesynct met die van twee Groningse vrouwen. Hier zegt deze tegen haar vriendin: “Nou mosts eem kiek’n hier hier ligt ja Jim Morrisson en doe loopst er gewoon veurbie!”

IMG_3139

Piaf 🎶
We staan nu bij haar graf 🎶
En kijk, is dat niet straf 🎶
Het ligt bezaaid met roooozen 🎶

(Op de wijs van La vie en Rose, weet even niet meer van wie dat nummer ook alweer is, Grace Jones toch?)

Niet op de foto: die twee Groningse chicks weer. “Annie hier is t, hier ligt Edith ja!”

IMG_3129

Matijn zat te zeuren om foto’s. Hier heb je ze!

Vooruit dan, nog een filmpje. Groetjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *